Forum Universitas.org

Un portal abierto al mundo - Un portal obert al món - An open door to the world

Inicio / Noticias / Terrassa celebra les VI Jornades Transmet de formació

Noticias

Blogs

Pensar.net

Pensar.net

Crisis económica i crisis social: una cuestión moral
Hoy no hablaré yo

La familia, futuro de la humanidad

La familia, futuro de la humanidad


Un progresismo llamado intransigente

El Blog inútil

El Blog inútil

(el de los diáconos)
Celibato en Oriente

Séptimo Arte

Séptimo Arte

Desde el Cine
El universo de John Ford

Una veu que clama

Una veu que clama

Des del Seminari de Terrassa
Los cristianos egipcios después de la caída de Mubarak

Desenmarañar

Desenmarañar

Mn. Toni Deulofeu
Mi claustro es el mundo……..dice

lunes, 20 de noviembre de 2017

Terrassa celebra les VI Jornades Transmet de formació

 

El cap de setmana dels dies 18 i 19 de novembre la diòcesi de Terrassa ha organitzat les VI Jornades Transmet de formació per a preveres, religiosos i laics. Enguany el tema de reflexió ha estat “La comunicació i les noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització.”

El dissabte dia 18 de novembre han tingut lloc en el Centre Borja de sant Cugat del Vallès. A les 11h va tenir lloc la conferència inicial a càrrec de Mons. Ginés Garcia Beltran, Bisbe de Guadix-Baza i President de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola.

En la seva ponència, Mons. Ginés Garcia tractà sobre la importància creixent de les noves tecnologies com un escenari nou per l’evangelització. El món digital és un camí obert no exempte de dificultats i riscos ja que esdevé un instrument que pot filtrar i seleccionar. Tot i això pot propiciar l’encontre personal i comunitari amb Jesucrist. Recordà que el missatge no ha canviat pas, però que cal plantejar-lo amb fidelitat creativa.

Finalment reflexionà sobre com comunicar en aquests medis i xarxes des de l’Església, i indicà la importància d’una veritable formació per tal de comunicar, que a cada parròquia haurà d’haver un equip de comunicació, i que és necessari fer-ho des de l’autenticitat, la honestedat, la responsabilitat i la veritat.

Després de la conferència hi hagué un espai per al diàleg amb el ponent i finalment es clogué el matí amb una presentació visual del testimoni comunicatiu de Joaquin Navarro Valls i Paloma Gómez Borrero.

A la tarda tingueren lloc 3 taules rodones simultànies sobre les noves tecnologies aplicades a la família, a l’ensenyament i a la parròquia i es clogué la jornada amb una pregària envers els cristians perseguits arreu del món, el testimoni dels quals ens arriba també gràcies als mitjans de comunicació.

Durant el dia més de 500 persones participaren en els diversos actes programats.

L’endemà diumenge dia 19 de novembre va coincidir amb la Jornada Mundial del Pobre decretat pel papa Francesc. Amb aquest motiu es feu una campanya de sensibilització a totes les parròquies amb la col.laboració dels mitjans de comunicació i les noves tecnologies i el Sr. Bisbe presidí la Missa de cloenda a les 12h a la Catedral de Terrassa.