Forum Universitas.org

Un portal abierto al mundo - Un portal obert al món - An open door to the world

Inicio / Noticias / Mons. Saiz Meneses presideix l’Ofici de Festa Major a la ciutat de Terrassa

Noticias

Blogs

Pensar.net

Pensar.net

Crisis económica i crisis social: una cuestión moral
Hoy no hablaré yo

La familia, futuro de la humanidad

La familia, futuro de la humanidad


Un progresismo llamado intransigente

El Blog inútil

El Blog inútil

(el de los diáconos)
Celibato en Oriente

Séptimo Arte

Séptimo Arte

Desde el Cine
El hombre lobo

Una veu que clama

Una veu que clama

Des del Seminari de Terrassa
Los cristianos egipcios después de la caída de Mubarak

Desenmarañar

Desenmarañar

Mn. Toni Deulofeu
Mi claustro es el mundo……..dice

lunes, 03 de julio de 2017

Mons. Saiz Meneses presideix l’Ofici de Festa Major a la ciutat de Terrassa

 

El diumenge dia 2 de juliol Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa ha presidit la Missa a la Catedral de Terrassa amb motiu de l’Ofici Solemne de la Festa Major de la ciutat, a honor de Sant Pere, Sant Cristòfor i Sant Valentí, patrons de Terrassa. Ha concelebrat Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, Mn. Fidel Catalán, Rector i diversos preveres. Ha assistit l’I·lm. Sr. Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa, i la Corporació Municipal.
En la seva homilia el Sr. Bisbe ha començat amb una reflexió sobre la festa major com a espai de trobada de tota la comunitat humana, a partir d’uns referents simbòlics compartits com són els religiosos, els socials, els culturals i els històrics. Aquí ha fet referència a la incorporació recent de l’àliga al bestiari de la ciutat i l’aniversari del Cor Montserrat com dos exemples de la intensa vida cultura i de tradició. També reflexionà sobre les relacions entre l’Església i la comunitat política a partir dels conceptes autonomia i col·laboració.
Seguidament ha fet una mirada al moment actual marcat pel fenòmen migratori i les situacions de pobresa, la comunicació i les noves tecnologies, una cultura dominant relativista i subjectivista, i l’empobriment espiritual i de sentit, Recordà la importància del treball pacient i ben fet i posà com exemple la superació de la crisi econòmica a Terrassa amb una forta baixada del nombre d’aturats gràcies a la col·laboració entre les administracions i l’Església, i a un altre nivell recordà el 25 aniversari de la subseu olímpica de Terrassa en els Jocs de Barcelona de 1992. Finalment indicà unes aplicacions pràctiques a partir de l’evangeli: aprofundir en la vida espiritual, cuidar la formació per discernir i formar ciutadans, i la vivència de la misericòrdia i l’acció caritativa.
Després de la Missa el Sr. Bisbe, acompanyat pel Bisbe auxiliar i el Rector de la Catedral participaren en els actes de la festa, en el seguici d’autoritats dins de l’Ajuntament i després l’actuació castellera.